Mindenki törekszik arra, hogy a lehetőségeihez mérten minél értelmesebben bonyolítsa le az ügyes-bajos dolgait. A klímaszerelés tipikusan egyike azon feladatoknak, amin mielőbb túl szeretnénk esni. Miért van ez? Általában azért, mert amint felötlik a berendezés beszerzésének ötlete, már látjuk is magunk előtt a részben szétvert lakás képét, a rendetlenséget, a megbontott falakat.

Aztán természetesen ennek az ellenkezője is előfordulhat, vagyis konkrétan arról ábrándozik a potenciális vevő, hogy semmiféle szerelésre nem kerül sor, hanem egyből elkészül a kész berendezés.

Feltehetően a valóság valahol a kettő között van, hiszen nem szabad sem megijedni a dologtól, sem túl idealisztikusra képzelni ezt a folyamatot. Kulcsfontosságú, hogy legyen egy jó szerelőnk, jobb esetben egy csapat, akik lehetőleg minél gyorsabban be tudják fejezni a megkezdett munkálatokat.

Senki sem szeret félbehagyott munkát kerülgetni, legfőképpen egy olyan lakásban, ahol éppen laknak. Törekedjünk arra, hogy a klímaszerelés mesterfokon legyen elvégezve!