Egyre népszerűbbek lettek az úgynevezett szóróajándékok, hiszen nem kerülnek sokba a hirdetőknek, a leendő ügyfelek viszont szeretik, amikor hasznos dolgokat kapnak ajándékba. Például egy papírtáska remek döntés lehet, hiszen rengeteg dologra lehet használni. Egyre többen figyelnek például arra, hogy a környezet védelmének érdekében, ne műanyag zacskókat, hanem papírtáskákat használjanak.

Ezáltal már egy réteg meg is van nyerve, hiszen ha látja a cégünk logóját a táskán, akkor ugyanezt a környezetbarát tendenciát fogja hinni rólunk. Ráadásul a papírtáska nemcsak bevásárlásra alkalmas, hiszen újra divatba jöttek a textilből készült változatok, így már nem ciki, ha nem valami puccos, márkás hátitáskában hordjuk a dolgainkat.

Persze még rendkívül sok ajándékötletet lehet alkalmazni annak érdekében, hogy egy kicsit felhívjuk magunkra a figyelmet cégként, de ügyelnünk kell arra, hogy azok hasznosak legyenek az embereknek. Ilyen például az esernyő, toll, határidőnaptár, papírtáska, esetleg baseball sapka.