Egy gyerek megszületése minden családtagot lázban tart. Fiú lesz vagy kislány? Milyen lesz a szeme, mosolya? Kire hasonlít, alszik-e majd eleget vagy sír-e sokat? Természetesen az érzelmi kötődéssel és a gyerekvállalással kapcsolatos öröm mellett, nemcsak ezek a költői kérdések merülnek fel a szülőkben.

Minél jobban közeledik a születés pillanata, a családtagok annál inkább fókuszálnak az alapvető holmik beszerzésére. A baba rugdalózó megvételét sokan nem tartják fontosnak. Úgy vélik, nehéz levenni, cserélni és a pelenkázáshoz sem a legjobb. Holott a ruhák között a baba rugdalózó az egyik legkényelmesebb és legpraktikusabb darab.

Lábainál bőrbarát, sérüléseket nem okozó kapcsokkal zárható, a hasat nem szorítja nadrággumi, teljes fedést biztosít a deréknak, hasnak, lábfejnek. Némelyik modell kapucnis, így fürdetés után szuper pizsamaként működhet és védi a vizes fejbőrt. A baba rugdalózó éjjel-nappal hasznos, ugyanis bizonyos esetekben annyira ficánkol a gyermek, hogy képtelenség rajta tartani bármilyen más, kényelmes öltözéket.