Nincs olyan munkahely, ahol egy idő után ne jelentkeznének bizonyos problémák. Mielőtt ezek haragot váltanának ki vagy veszekedéssé fajulnának, érdemes egy szakemberhez fordulni, aki megoldja a közvetítést. Az alternatív megoldást a munkaügyi mediátor nyújthatja, aki a hozzáértésének és profizmusának köszönhetően a legegyszerűbb és legkomplexebb szituációkat is kezelni tudja.

Ez pedig fontos a munkáltatónak és a munkavállalónak is, hiszen ezáltal megőrizhető az a hírnév, ami ebben a világban elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres legyen. A munkaügyi mediátor szakavatottsága legtöbbször azért nélkülözhetetlen, mert ugye mind a két fél meg akarja tartani azt a több év munkával felépített image-t, ami segíthet egyre feljebb jutni a ranglétrán. Itt azt is meg kell említeni, hogy per esetén a felek viszonya az esetek nagy többségében tovább romlik, illetve sokszor sajtóvisszhangot is kap.

A munkaügyi mediátor azon dolgozik, hogy ez elkerülhető legyen és a két fél a lehető leggyorsabban megoldja a keletkezett problémát, egy higgadt, laza környezetben, ahol a cél a kibékülés. A munkaügyi mediátor professzionális hozzáállására lehet számítani mondjuk a munkáltató és munkavállaló közötti vita rendezésében is, legyen az szerződésből eredő vita vagy munkaszervezéssel kapcsolatos konfliktus. Kire érdemes bízni a feladatot?

A mediatorugyved.hu weboldalon felkereshető profi egyből segít, aki évek óta válási mediátor is egyben. Egyértelmű, hogy a váláskor a legfontosabb cél, amit mind a két fél szeretne elérni az, hogy nem csupán a vita legyen megoldva, hanem a felek közötti jövőbeni korrekt kapcsolat és együttműködés megőrzése is garantálva legyen. Gyakran előfordul, hogy ezt az a két ember, akik régen nagyon szerették egymást és akiknek megvolt mindene a házasságban, ami a boldogsághoz kell, akárcsak a szeretet, tisztelet, hűség és őszinteség, már nem képesek arra, hogy közös nevezőre jussanak. Ekkor segíthet a válási mediátor, aki mindig higgadtan kezeli a szituációkat. A tárgyalás során az érintettek lépésről-lépésre haladva, együtt alakítják ki a mindenkinek elfogadható megállapodást.