Ki ne hallott volna még a világ egyik legjobb detektívjéről? Nincs olyan bűnügy, amit lehengerlő páratlan intelligenciájával meg ne tudna oldani. A Sherlock Holmes könyvek a krimi rajongók körében mindig nagy sikernek örvendtek. De nem kell ahhoz rajongónak lenni, hogy valakit magával ragadjon a híres detektív egyedi stílusa.

A védjegyévé vált sapka, hegedű és pipa mellett, a modora az, ami összetéveszthetetlenné teszi. De olykor még egy zseniális elmének is szüksége van segítőre. Holmes ezt a segítséget John H. Watson személyében kapta meg.

A Sherlock Holmes könyvek nagy része az ő szemszögéből van elmesélve. Szép lassan nyomon követhetjük, hogy az egyszerű lakótársból miként válik Watson Holmes legjobb barátjává. Meghatározó szerepet tölt be az életében és számos bűnügyet az ő közbejárásával lesz képes felgöngyölíteni.

Rengeteg film készült a Sherlock Holmes könyvek alapján, amelyek közül a 2010-es sikersorozat volt az, ami nagyszerűen eltalálta a karaktereket és a kiváló forgatókönyvnek köszönhetően, végig feszülten odaszögezte a nézőt a képernyő elé.