Gyakran nem is tudjuk, hogy mennyire jó lehetőségek vannak, amelyeket érdemes lenne megragadni. Ha valaki nagy munkagépeken dolgozik, azt hihetné, hogy nincs lehetőség továbbtanulásra, de ez még véletlenül sincs így. Többek között, az NKH vizsga által, szélesebb gyakorlati tapasztalatra tehetünk szert és újabb engedélyeket szerzünk meg az emelő-, földmunkagép és targonca vezérlés terén. Miért jó mindez?

Már csak azért is, mert olyan szerkezetek közelébe kerülünk, amelyekkel egyszerűen öröm a munka. Ha kimondottan szeretünk méretes erőgépekkel dolgozni, akkor az NKH vizsga megléte mindenképpen ajánlott. Sokan vannak úgy, hogy a nagyszámú szakképzés miatt, egyszerűn nem jutnak álláshoz azon kategórián belül, ami az eredeti szakmájuk.

Ez olykor odavezet, hogy nekikezdenek valami mást kitanulni, ami lehet mondjuk a gépkezelés. Az építőiparban, raktározásban, szállítmányozásban kimondottan nagy igény van erre. A NKH vizsga gyors letétele után, még nagyobb az esélyünk arra, hogy alkalmazzanak és a fizetési besorolás is feljebb ugorhat.