Rengeteg módon felhasználhatóak és tükrözik az adott termékek minőségét, amikre felkerülnek. A műanyag címke szinte bármilyen kivitelezésben elkészíthető.

Kiváltképp a különféle ruhadarabokon alkalmazzák, hiszen egy kézzel tervezett és készített darabból igazán sok mindenre lehet következtetni. Az egyik ilyen dolog a termék minősége és a részletes kidolgozása. A műanyag címke többek között ezt sugallja, amikor felkerül egy termékre. Figyelemfelkeltő, ám mégis a háttérben marad, a kicsi mérete miatt.

Nagy eséllyel találkoztunk már olyan ruhadarabbal, amelyiken volt műanyag címke és ezeket jobban szemügyre véve láthatjuk, hogy milyen a kidolgozottsága. Egy silány terméken ezek a címkék szintén igénytelenül néznek ki. Ebben az esetben több mint valószínű, hogy nem várhatunk sokat az adott termékkel kapcsolatban.

Azonban a Becaplastic minden terméke nagy odafigyeléssel készül. Ragasztható és varrható változatok közül lehet választani. Bizonyos esetekben kulcstartó is készíthető műanyag címkéből, ami egy remek marketingfogás a vásárolt termék mellé ajándékba.