A trapézlemezeket számtalan területen fel lehet használni. A T18 trapézlemez az építőiparban egy új generációs, szuper tető- és falburkolási megoldás, amely számos előnnyel és kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik. Rendkívül hatékony és megbízható választást jelent a különféle építési projektekhez, legyen szó ipari épületekről, raktárakról, mezőgazdasági létesítményekről vagy akár lakóházakról.

A T18 trapézlemez a 18 mm széles, trapéz alakú bordáiról kapta a nevét, amik párhuzamosan futnak végig a lemezen. Ez az egyedi geometria biztosítja a lemez szilárdságát és stabilitását, megőrizve a könnyű súlyát. A T18 trapézlemez általában acélból készül, amely kiváló tartósságot és ellenálló képességet biztosít az időjárási és mechanikai igénybevételekkel szemben.

Az egyik fő előnye a T18 trapézlemeznek az egyszerű és gyors telepítési folyamat. A lemezek könnyűek és nagy méretűek, ami azt eredményezi, hogy kevesebb időt és munkaerőt igényel a tető vagy falburkolat felhelyezése. Tehát még spórolni is lehet általa.