A kertészeti, mezőgazdasági gépek között, közismertebb néven a traktor az egyik legismertebb és legkedveltebb erőgép. A gazdák előszeretettel vásárolnak ilyen gépeket, mivel számos feladatra használhatóak.

Amikor egy használt traktor eladó, igyekeznek a legjobb tulajdonságaikat felsorolni, illetve a teljesítmény minden esetben fontos tényező. A vásárlók elsősorban ennek alapján szűrik a gépeket, hiszen az erő fontos. Nem mindegy, hogy hány tonnát képes vontatni az adott traktor.

Továbbá, az egyéb felszerelések sora is meghatározó lehet, amikor egy használt traktor eladó lesz. A hidraulikus kiállások, valamint a gardántengely is jelentős szerepet kapnak a megvásárlásakor.

A korának megfelelő állapot pedig nem kérdés, hogy mennyire fontos tényező. Ha egy használt traktor eladó, azt érdemes minél több fórumon meghirdetni. Ez többnyire digitális sajtón keresztül zajlik, de érdemes lehet a nyomtatott felületeket is kihasználni, a biztos siker érdekében. Mindenki szeretne minél hamarabb megszabadulni a kínált portékájától és pénzhez jutni.