A Rexon-Eye kezelés lényege elsősorban, hogy stabilizálja a könnyfilmet és fokozza a könnytermelést a sejtek természetes regenerációja révén. A Budai Szemészeti Központnál (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) is alkalmazzák ezt a kezelési módszert a száraz szem szindróma ellen.

A beavatkozás az innovatív Quantum Molecular Resonance, röviden QMR elven működik. Továbbá még azt is érdemes tudni, hogy kis teljesítményű, nagyfrekvenciás mezők segítségével stimulálja a könnytermelő rendszert. A Rexon-Eye után a helyreállított mirigyek garantálják a szem természetes könny- és lipidtermelését.

Az első lépés, amit megtesz a szakember, hogy megállapítja az állapot kiváltó okát, mivel kizárólag ezután lehet felállítani az optimális kezelési tervet. A specialista nem ritkán javasolja a műkönnyek használatát. Ezek a készítmények nagyszerűen kiegészítik vagy pótolják a természetes könnyfilm összetevőit, emellett segítenek hidratálni, valamint megóvni a szem felszínét. A Rexon-Eye kezelés egyre elterjedtebb száraz szem szindróma fennállása esetén.

Lépjen fel a száraz szem ellen!

A speciális szemcseppek és gélek használata szintén hatékony lehet a száraz szem tüneteinek enyhítésére. Ezek a fantasztikus termékek hidratálják a szem felszínét és javítják a kényelmi állapotot különösen éjszaka, amikor a könnytermelés jelentős mértékben csökken.

Bizonyos szemápolási rutinok optimalizálják a könnyfilm minőségét és gátolják a tünetek kialakulását. A szemhéj masszírozása vagy a meleg kompresszió alkalmazása által stimulálható a könnytermelés és eloszlás a szem felszínén. A panaszokat súlyosbíthatják a száraz és poros környezeti tényezők, ezen felül a számítógép monitorának hosszabb ideig tartó nézése.

A szakemberek a konzultáció során arra hívják fel a figyelmet, hogy ezen tényezők ellen a kellő intézkedéseket meg kell tenni. Az Omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek és az elegendő folyadékbevitel támogatja a szem egészségét, valamint fenntartja annak hidratáltságát. Ezen kívül lényeges a dohányzás abbahagyása vagy minimalizálása, illetve a minőségi alvásra való törekvés.

A száraz szem milyen panaszokat okoz?

A száraz szem rengeteg kényelmetlenséggel járó tünetet produkálhat, amik jelentősen megnehezítik a mindennapi tevékenységek végzését, ezáltal negatívan befolyásolják az életminőséget. Az érintettek általában szúró, égő érzést tapasztalnak a szemükben. Ez a bosszantó jelenség gyakran fokozódik a nap végére.

A szem kiszáradása és irritációja nem ritkán vezet vörösödéshez, illetve gyulladáshoz. A homályos látás az egyik legjellemzőbb tünet. A külső tényezők, mint az erős szél, a füst vagy klímaberendezések által generált levegő tovább súlyosbíthatja ezt az állapotot. A száraz szem nagyban növeli a fényérzékenységet, ami fájdalmas lehet, emellett megnehezíti a napos vagy túl fényes területeken való munkavégzést.

A fokozott kiszáradás az alvás minőségére is hatalmas mértékben rányomhatja a bélyegét. A könnyfilm instabilitása miatt az érintettek úgy érzik, mintha valami a szemükben lenne, például por vagy homok. A rendelőkben a szakemberek ezen panaszok enyhítésére irányuló módszereket és készítményeket ajánlanak.