Sokat hallunk a modern gyógyászat módszereivel, de mi van az alternatív megoldásokkal? Valóban hatásosak? Tudj meg többet az alternatív gyógyászat egyik legősibb, és egyben legszerényebb kezelési módszeréről! Általában az emberek nagy része csak akkor fordul ebbe az irányba, amikor csalódott a nyugati orvoslásban.

Természetesen mind a kettőnek van létjogosultsága, ezért fontos, hogy befogadóak legyünk az alternatív gyógyászattal kapcsolatban is. Idetartozik a reiki, ami nem más, mint az életenergia érzékelése és annak irányítása, áramoltatása. Hogyha ez az energia megszűnik áramlani, akkor elkezdődnek a gondok. Rengeteg olyan testi probléma léphet fel, ami rejtett lelki problémára vezethető vissza. Eltemetjük a gondjainkat, nem beszélünk róla, szorongunk, lassan elkezd felemészteni a stressz és azt vesszük észre, hogy fáradékonyak vagyunk, gyakoriak a hangulatingadozások és az immunrendszerünk romokban van, mert még egy ártalmatlan nátha legyőzése is nagy falatnak tűnik.

A szervezet képes az öngyógyításra, ami látszólag egy lassú folyamat, azonban hatásosabb bármilyen készítménynél, mert ez a legtermészetesebb módja a felépülésnek. A régi időkben sokkal többen hittek az életenergia létezésében, éppen ezért a reiki mesterek egyszerű kézrátételes módszerrel segítenek felébreszteni bennünk azt a képességet, amivel ezt ismét érzékelhetjük. A pozitív gondolatok, a dolgokhoz való hozzáállásunk nagyon sokat segít abban, hogy javíthassuk az egészségi állapotunkat.

Rengeteg reiki kezelésen átesett személy számolt be javulásról, amihez nem volt másra szükség, mint koncentrációra és türelemre. Az életmódváltást sohasem késő elkezdeni. A káros szokások elhagyása nagyban segíti a reiki kezelések eredményességét. A testi-lelki harmónia megteremtésének ez az egyik leghatékonyabb módszere. Több kutatás szerint, a rákos megbetegedések kialakulásához gyakran lelki eredetű probléma vezetett. A reiki nem ellenszere ennek a szörnyű betegségnek, azonban rendkívül hatékony módszere a megelőzésnek minden téren.