A mezőgazdasági munka rendkívül nehéz lehet, ha azt nem a megfelelő és nagyteljesítményű gépekkel végezzük, erre tehát mindenképp fontos odafigyelni, mielőtt bármibe belevágnánk.

Sok kombájn eladó hirdetést olvashatunk az újságokban és az interneten is, így ha ilyen gépre van szükségünk, mindenképpen nézzünk szét azok között! A betakarítás szinte elképzelhetetlen lehet ezen munkagép nélkül.

Ahol van kombájn eladó, ott biztosan lesz más gép és kiegészítő berendezés is, amelyek szintén szükségesek lehetnek, hogy egy adott feladatot el tudjunk végezni. Amennyiben nem szeretnénk dolgozni, arra is van lehetőség, hogy valakit felkérjünk a munkára, viszont ez a megoldás sokkal költségesebb lesz.

A kombájn kezelése elsőre nehéznek tűnhet, azonban könnyen bele lehet jönni, csak gyakorolni kell. Érdemes lehet több helyet is felkeresni, ahol van kombájn eladó, majd megvenni azt a gépet, amelyik a leginkább elnyerte a tetszésünket. Ha a gép használat közben elromlik, a lehető leghamarabb hívjunk egy szerelőt, akit megoldja a problémát!