Az influenza kellemetlen tüneteitől mindenki szeretne minél hamarabb megszabadulni, de nem biztos, hogy a gyógyszertári készítmények jelentik a legjobb utat ehhez. A természet is kínál többféle vírusölő hatású anyagot, amelyeknek a hatékonysága egyáltalán nem marad alul a gyógyszerektől, ugyanakkor nem kell a mellékhatásoktól sem tartani.

Például sokat segíthet a száraz sóterápia, ami nemcsak a légutakat, hanem a hörgőket és a tüdőt is megtisztítja. A propolisz fogyasztásával megelőzhetőek a vírusos, bakteriális fertőzések, a gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása pedig, szintén nagy hasznunkra lehet az influenza elleni harcban.

Nagyon jó vírusölő a fokhagyma is, de érdemes ilyenkor a méz, a kakukkfű és a teafaolaj erejét is bevetni. Ha pedig nem tudjuk, hogy miként tudnánk mindezeket egyszerre bevinni a szervezetünkbe, akkor érdemes a természetes vírusölő készítmények között szétnézni, mert mindegyik felsorolt natúr anyagra van kapszulás alternatíva és egyes termékek többet is tartalmaznak ezekből.