Egyre többen veszik rá magukat arra, hogy nyaraláskor is magukkal vigyék a bringáikat és különféle túrákra már azzal menjenek. Az autóval megtett útszakaszon a sok bőrönd miatt a csomagtartó minden centimétere foglalttá válik, így a kerékpárok szállítása hatalmas kérdőjellé válhat.

Napjainkban azonban már léteznek dönthető és vonóhorogra szerelhető kerékpártartó modellek, amelyekkel nemcsak 1, hanem akár 4 kerékpár szállítása is borzasztóan egyszerűvé válik.

A legtöbb vonóhorogra szerelhető kerékpártartó azonos elven készül, egy alusínre kerül minden bicikli, amit felül is rögzíteni lehet.

Egymástól kellő távolságban találhatóak a kerékpárok, ennek tudható be a biztonságos, karcmentes szállítás is. A villáskulccsal rögzíthető, vonóhorogra szerelhető kerékpártartó, köszönhetően annak, hogy dönthető, nem követeli meg a leszerelést abban az esetben, ha a csomagtartót fel szeretné nyitni. A változatok specifikációi segíthetnek a végleges döntés meghozatalában, ennek tudatában olvassa el mindig termékismertetőt!