Annyi hungarikum létezik, aminek a történetéről semmit sem tudunk! Ki találta fel, hogyan és mikor készült az első? Például roppant érdekes a pezsgő történet, ami valóban a régi időkre nyúlik vissza. Bár többen is próbálkoztak régebben a pezsgő elkészítésével, az a márka, amelyik 130 éve állja a történelem viharait, ugyanakkor a babérokat is learatja, nem más, mint a Törley.

Általa valósulhatott meg az, hogy bár a pezsgő egyáltalán nem magyar vonatkozású ital, a Törley hungarikummá válhatott. Nem is csoda, hiszen ez a pezsgő történet már legenda. 1882-ben indult az útjára, a megálmodója és megvalósítója pedig Törley József volt.

Etyek környékén megtalálta a franciaországi Champagne-hoz hasonló talaj- és klímaadottságokkal rendelkező szőlőültetvényeket, a gyártáshoz pedig Budafokon lelt tökéletes pincékre. A pezsgő történet itt indult el, megélt diadalmas és gyászos napokat, azonban szerencsére ma újra régi fényében tündököl. Látogasson el a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba, hogy megismerhesse!