Rengeteg olyan ital létezik, amit érdemes megkóstolni és ezek közül néhányat hazánkban is készítenek. Kitűnő példa erre a tradicionális pezsgő, amit speciális eljárások során hoznak létre. Egyszerűen hihetetlen, mennyi munka van vele, hogy a megalkossák azt a csodás harmonikus ízt, ami aztán örömet okoz a vásárlóknak. Természetesen minden a kiváló minőségű szőlő termesztésével kezdődik.

A lényegi rész igazából itt dől el, mert ha az alap nem megfelelő, akkor hiába minden. A tradicionális pezsgő sajátos tulajdonsága, hogy abban a palackban lesz értékesítve, amelyikben kiforr és 3 éven át érlelődik a továbbiakban. Bár azt hihetnénk, hogy ez a folyamat magától zajlik le, valójában ritkán telik el úgy nap, hogy ne kellene valamit előremozdítani a készítés érdekében.

Rendszeresen forgatják, döntik egyik szögből a másikba és végül még ott van a seprőtelenítés, ami az egyik leglényegesebb része a tradicionális pezsgő végleges formába hozatalának. Vásárlóként ez nem érint bennünket különösebben, ellentétben a kellemes aromákkal, amelyek várnak ránk.