Amikor ünnep van, akkor mindig ínycsiklandozó falatok kerülnek az asztalra. A húsvéti sonka nem hiányozhat egyetlen magyar család asztaláról sem, a 40 napos böjtöt követően. Sokan ide vezetik vissza ennek a finomságnak az eredetét.

Mivel a böjt ideje alatt nem fogyasztottak húst az emberek, ezért amikor az véget ért, méltóan megünnepelhették húsvéti sonkával. Európa számos országában a bárányhúst fogyasztják előszeretettel, de nálunk a disznóvágásnak nagyobb hagyománya van, ami általában télen szokott történni.

Ezután lassan kezdődik a böjt időszaka és a húsvéti sonka addig várat magára, ameddig el nem jön az ideje. Ilyenkor mindenki megrohamozza a szupermarketeket és kapkodják a sonkákat.

Ahogy nőttek az igények, sajnos úgy csökkent a minőség. Rengeteg trükköt szoktak alkalmazni a húsvéti sonka előállításához és már alig-alig lehet beszerezni azt az igazán ízletes és zamatos darabot. Ám itt a kolbaszaruhaz.hu, ahonnan egyszerűen rendelhetünk igazi magyar kézműves hústermékeket, amik tradicionális módszerekkel készülték!